Lógok a szeren.

Ez már korábban eldőlt, mikor a DoKa az országban az elsők között lett leültetve. Vagyis inkább akkor amikor Miss Röfi este hazakerült és reggelre az orra már a földet túrta. Szinte minden autóm, amihez volt rugószett, vagy gewinde azok húzták a hasukat. Sokat mosolygtunk rajta Márkkal, hogy milyen nagyot nyújt valamin az ültetés. Például az Octavia vagy a Passat esete, ami szerintem gyönyörű lett, de a használhatóság rengeteget romlott. Ezek inkább a szívnek szóltak, nem az észnek. És sajnos az autókkal kapcsolatban ezek a dolgok a mai napg nem változtak és erre a kis időre nem is igen fognak.

 

Lógok a szeren.

Egyre jobban sikerült a VW által több mint 60 éve megálmodot ingoványba belesüllyednem. Doka, Pritsche, Kasten, 411, Gipsy, Westy, Mex, GSR, Silver. Mindegyiket szerettem, szeretem most is ha rájuk gondolok. A kezdet kezdetén azonban a bogarak nem érintettek meg, nem láttam bennük fantáziát. Később a rat-look és a keskenyítés térhódításával együtt egyre nagyobb kedvet kaptam hozzájuk. Ehhez kellett az is, hogy egy remek osztrák darab került a tulajdonomba ami azóta Tatabányán gurul. Ahhoz nem volt szívem hozzányúlni, mert annyira érintetlen volt, de ma már kezdem belátni azt kellett volna a földig verni és tolni bele egy nagy motort.

Lógok a szeren.

Aztán jött a mexikói, ami rövid, de annál sikeresebb karriert futott be nálam és Szabinál is. Csak egy próba kellett hozzá és az autó már nem is került vissza a Hunyadi utcába, csak látogatások alkalmával. Nagyon kevesen gondolják, de új autókat az esetek nagy többségében nem próbálnak ki, mert biztosan jó. Én itt úgy voltam vele, hogy próbálja ki, mert dög és bejött. Azóta is tart a szerelem Szabi és a Spíler között. Ekkor jött egy általam rossznak ítélt döntés, a GSR, ami igazi utazó volt, majd amilyen gyorsan jött úgy távozott. Biztosan lesz még 1303 a tulajdonomban, de az keskenyített hídat kap előre, olyat mint a Silver vagy a Bubu féle test.

Lógok a szeren.

Mint a legutóbbi hídtest, ami 12 cm-rel lett kurtítva Bubu kérésére. Az összerakása van hátra, mindenből újat kap és mehet a helyére, ami egy felújított bogárka, vagy Dudukocsi lesz és lehet karmolni vele a Külső-Váci úton vagy a Kerepesin tavasszal a Rajzás előtt. Ehhez kapcsolódóan Ricardo szorgalmi feladatot hajtott végre, úgy, hogy az iskolában a házi feladatait is a szünetben másolta le. Most viszont odaba.zott valamit az asztalra, a képembe, hogy ilyen testhez ilyen matrica és poló dukál. Elismerő csetintés volt a jutalma Binci és Norbi részéről is, az új tulaj pedig most szembesül vele, hogy milyen csomagot fog kapni. Ezt hívják árukapcsolásnak?!

A bejegyzés trackback címe:

https://ratro.blog.hu/api/trackback/id/tr602623423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása