Farsang ratro

2011.01.21. 19:59

Gyerekkorom képei között, valamint az orromban turkálva találtam ezeket a képeket. Biga-csiga gyerek ki, ég a házad ideki!

Apuka újra belehúzott, előkapta a kézügyességét és alkotott. Nem a kivitelezéssel volt gond, hanem az ötlettel. Nem emlékszem rá, hogy volt-e akkor valami komolyabb autónk vagy a 31-es buszon szüttyögtünk egy csigaházzal az isibe a Hajdú János utcáról. Apámnak akkoriban voltak olyan trükkjei, hogy az utcán hajlandó és képes volt elcserélni a kocsiját. Egyszer, egy este Skoda S100-zal jött haza, reggel kerestem a parkolóban és egy piros kutyacsont Escort állt a helyén. Elcserélte. Volt olyan, hogy négy jó gumiért vett meg autót. Mondjuk a nyolcvanas évek elejéről beszélünk. 

Másik, Anyám. Apám egyszer elküldte facsavarért. Anyám lelkesen, jó feleséghez méltóan ment és kérte a facsavart a boltban. Majd nem vette át mert ez fémből van és őt facsavarért küldték. Szóval Anyám már akkor is kemény volt, mint a Vidia. Lehet aznap reggel is ő öltöztetett fel és úgy gondolta, hogy a puhatestű design egyik legjobb eleme a gyűrűsférgektől vett pulcsi lesz egy szupcsi zöld bakanccsal kiegészítve. Sok mondandóm nincs, meg a M-Ágnes napi pálinka már tompítja az agyamat, de a mosoly ott még őszinte volt az iskola lépcsőjén. Már Csak két évig koptattam azt...

A bejegyzés trackback címe:

https://ratro.blog.hu/api/trackback/id/tr1002603614

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása