Taknyász

Címkék: vw 1300 1200 vw 1200 vw 1300 big bumper john deere

2010.07.09. 11:33

Azért választottam ezt a címert, mert ugyan a John Deere (Stunt által csak John Deere Edition vagy JDE néven említve) lesz a téma, de még a "zőccséges" vagy inkább a címben szereplő taknyász korszak múló emlékeit írom most le.

A véleményemet már többször hangoztattam a szét-össze dologgal kapcsolatban, valamint a magyar "mesterek" által felújított gépekhez fűződő viszonyomról is ejtettem már pár szót.Jelenleg az összerakás sziszifuszi dolgait művelem, mint tisztogatás, válogatás, bepróbálás és egyéb kellemes, haszontalannak látszó és nagyon lassú dolgok. Próbálok mindenből eredeti alaktrészt visszaépíteni, a lehető legkevesebb anyagi ráfordítással és új, utángyártott alkatrésszel. Legyen inkább kicsit karcos, napszívta vagy patinás, de inkább ilyen szerepeljen az autóban mint oda nem illeszkedő mexikói vagy brazil alkatrész. Ezeket a dologokat ráknám rendbe a napokban valamint a műszerfalat és a csomagtérben lévő leginkább tubifexre hasonlító vezetékköteget egységesíteném és csoportosítanám a megfelelő helyre. A kedvencem viszont az utastérben található kábelkorbács, amelyet egy okos "mester" a legutóbbi karosszéria javítás alkalmával a vezető ülés előtt egy mozdulattal elnyisszantott. Ez még nem is lett volna gond, de nem forrasztva, vagy más elfogadható módon oldotta meg az elektromos rendszer folytonosságát, hanem a villlanyszerelők által előszeretettel használt "csoki" beépítésével, majd ezt az egészet egy hosszában elhasított gumislagba húzta be.

Amikor ezt megláttam a sírás kerülgetett, de sajnos ezen sem lepődök meg az elmúlt évek tapasztalatai alapján. Még ezt is rendbe kell szednem, ha nem akarok "szikrázó" napsütésben kocsikázni.

Abból az emberből viszont bármit kinézek aki egy "felújításnál" ilyet visz végbe. Ha akkor az enyém lett volna az autó a szakmunkásbizonyítványával gyújtottam volna be egy kandallóba és a mestervizsgájával kitöröltem volna a valagamat. Ha esetleg magára ismert a művelet elkövetője, szívesen feltennék neki pár kérdést...

A bejegyzés trackback címe:

https://ratro.blog.hu/api/trackback/id/tr42140593

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása